top of page

In 2020 hebben wij de volgende jonge podiumkunstenaars ondersteund:

Aanschaf nieuwe viool en strijkstok Nadine Dekker.

64792454_1357576931084032_75191509610848

Nadine Dekker is een violiste (vooral) in het popcircuit die zich onderscheidt door haar eigenzinnige stijl. De viool bespelen is haar op het lijf geschreven, maar ze kon haar ei niet kwijt in het spelen van klassieke muziek. Daarom besloot ze Tango muziek te studeren aan het Rotterdams Conservatorium Codarts.

 

Studerend aan deze afdeling kroop ook daar het bloed waar het niet gaan kon; Ze trok de stoute schoenen aan en regelde dat ze terecht kon bij de popafdeling. Zo studeerde zij in 2019 af als de allereerste Bachelor of Pop Violin van Nederland. Voor Nadine hoeft een viool niet als een viool te klinken; ze plugt haar viool het liefst in een lading gitaar effecten en versterkers. Ze timmert aan de weg met haar eigen band Darlyn, en is een veelgevraagd muzikante voor studio-opnames en sessiewerk. Door de bijdrage van de Olland-Buisman stichting heeft ze haar viool en vioolstok kunnen aanschaffen waarmee ze haar muzikantschap naar een volgend niveau kan brengen.

Theatervoorstelling 'Radio Boslab' van Das Lemniscaat - Dennie Lukkezen. 

MichielLandeweerd02-min-600x400.jpg

Radio Boslab is een live radiovoorstelling waarin het publiek een excentriek duo aan het werk ziet en er zichtbaar wordt wie er achter de knoppen zitten. Een all-inclusive show, midden op het festivalhart van het Boslab Theaterfestival.

De onderliggende thematiek van de voorstelling is hoe we kunnen doorslaan in het profileren van onze identiteit en hoe we daarbij juist onszelf - en de ander - verliezen. We walsen over onszelf heen. Het wordt een radioshow die flink uit de hand loopt, en dan nog lekker even doorgaat. Want hoe zorg je ervoor dat mensen naar je luisteren wanneer er aanbod in overvloed is? Met andere woorden: hoe kun je boven het maaiveld uitsteken in een wereld waarin normaal niet meer genoeg is?

Theatervoorstelling 'Je hebt me nooit een rozentuin beloofd' Sofie Kramer. 

483d54bf-ad9f-4b1d-95cc-0ebe7e6bb9a4_rw_

“Op een mysterieuze plek tussen de bomen ligt een meisje in een roze jurk op een wit tapijt. Ze is iemand kwijt, en daarom voelt ze zich zwaar. Ze kan niet meer bewegen. Gelukkig is ze niet alleen: jullie zijn er. Dus ze begint te praten, ze moét praten, want de stilte is het niets en het niets is de dood." 

 

Sofie Kramer is theatermaker en performer. In haar werk staat het vechtende lichaam centraal: het lichaam dat vecht tegen de tijd, tegen de zwaartekracht, tegen de blik van de ander. Dat gevecht laat ze zien in absurdistische, beeldende performances waarin muzikaliteit en lichamelijkheid centraal staan.

Bijdrage scholing Barokcello Charlotte Gulikers. 

image1.jpeg

Charlotte Gulikers speelt sinds haar achtste jaar Cello. Ze heeft zowel haar Bachelor- als masteropleiding aan het conservatorium te Amsterdam afgerond. Gedurende haar studie studeerde zij de Barokcello als tweede instrument. Komende tijd zal zij zich nog meer gaan verdiepen in de historische uitvoeringspraktijk van dit instrument. Dankzij de Olland Buisman Stichting kan Charlotte lessen volgen aan de Schola Cantorum Basiliensis in Zwitserland. Zo kan zij haar kennis en vaardigheden op het gebied van e Barokcello vergroten en kan zij zich verdiepen in de stijl van de barok- en klassieke muziek.  

Theatervoorstelling 'Let me tell you something you already know' - Merel Severs.

promo3-1.jpeg

Merel Severs (1991) is performer en theatermaker. Ze studeerde in 2013 af aan de HKU. En werkt als performer voor verschillende (inter)nationale artiesten en gezelschappen. Zoals Mart van Berckel, Jakop Ahlbom Company, en Khadija El Kharraz Alami. Ze werkte zes jaar met Troubleyn/Jan Fabre. Daar nam ze in 2018 ontslag en ondertekende met 19 andere ex-werknemers een open brief omtrent zijn grensoverschrijdend gedrag. Dit betekende een keerpunt in haar werkpraktijk, waarna ze besloot naast haar uitvoerend werk ook zelf te creëren. Met haar eerste werk, de solo: ‘Let me tell you something you already know’ won ze de Best of Fringe 2020.

bottom of page